Van inventarisatie naar realisatie

Hoe kan HDBaseT in uw huis toegepast worden?

Het is woensdagmiddag, op kantoor rinkelt de telefoon. Een bezoeker van de website las via onze Twitter dat het met HDBaseT mogelijk is om alle apparaten te verdelen over alle televisies.

Het gesprek begint met een vraag over signaalverdeling: “Kan ik via een tv decoder, 2 verschillende televisiezenders bekijken op twee televisies?” Helaas moet ik deze vraag met ‘nee’ beantwoorden. “het is niet mogelijk om 2 verschillende signalen uit één decoder te sturen, die beperking zit in de decoder zelf”. De meneer begrijpt dat en ziet dat niet als een no-go voor HDBaseT.

Ik begin te vertellen over de werking van HDBaseT en merk dat de meneer aan de telefoon moeite heeft met het verwerken van alle informatie. Door de nummerherkenning zag ik dat de meneer belt vanuit de Haagse regio. Ik vraag waar meneer woont. Hij noemt zijn adres en ik stel voor om een afspraak te maken. Meneer wil graag een afspraak in de avonduren. Uiteraard kan dat. Dan kon zijn vrouw er ook bij aanwezig zijn.

Tijdens de afspraak maken we samen de inventarisatie.

Meneer heeft 3 televisies in huis en aan randapparatuur tellen we 2 televisiedecoders waarvan 1 met recorder, 2 DVD spelers en een Apple TV. Hij wil graag op elke tv zijn opgenomen programma's kunnen terugzien en gebruik maken van Apple TV.

Meneer heeft zijn oog laten vallen op de producten van Atlona. Bij 5 stuks aan randapparaten kom je eigenlijk bij een 6x6 Matrix Switch terecht. Tijdens het gesprek vraag ik of één van de DVD spelers gedeeld kan worden met de Apple TV. Dan zou hij het redden met een 4x4 Matrix Switch. Dat bespaart hem € 1900,-. Met 3 Pro3HDREC ontvangers erbij kan meneer alle apparatuur in huis delen voor € 3076,-. Natuurlijk is dat een forse investering. Maar met de apparatuur van Atlona kan hij andere apparaten blijven aansluiten, ook in de toekomst. Bovendien geeft Atlona op haar Matrix Switches 10 jaar fabrieksgarantie. Omdat de Matrix Switch nog een extra uitgangspoort heeft zou er in de toekomst nog een televisie op aangesloten kunnen worden.

Meneer zet alle randapparatuur graag op zolder, zodat deze uit het zicht staan. Mevrouw merkt op: “Maar wat als we een dvd moeten verwisselen?” Meneer heeft zijn antwoord al paraat: “Dan loop JIJ even naar boven”. Mevrouw vraagt door: “Als ik een serie kijk vanaf DVD, moet ik dan de hele dvd opnieuw starten als ik op een andere tv verder wil kijken?”. “Nee, als u de dvd pauzeert kunt u op een andere tv verder kijken” antwoord ik.

Meneer twijfelt even, maar mevrouw is overtuigd. Weg met al die apparaten en de bijbehorende kabels. Ik wil die rommel de woonkamer uit hebben. Ook in dit gezin blijkt de vrouw de broek aan te hebben. Herkenbaar! Heb ik dat thuis ook?

Vragen over deze blog mogen in de reacties. Ik zal ze zorgvuldig beantwoorden.

Peter van Beek

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »