Nieuwe ontwikkelingen HDBaset, USB 2.0 en glasvezel

De knappekoppen bij Valens hebben niet stil gezeten.

De 5Play (Beeld, Geluid, Ethernet, Sturing en 100 watt stroom) van HDBaseT was al zo goed als standaard. Maar Valens heeft daar nog iets aan toegevoegd: USB 2.0! Dit is echt de oplossing om een computer tot wel 180 meter bij het toetsenbord, muis en beeldscherm weg te halen. Er ontstaat geen vertraging. De chips zijn inmiddels klaar dus naar verwachting zullen de eerste producten binnenkort aangeboden worden.

Maar dat is nog niet alles. Ook is er een chipset uitgekomen die niet meer met Cat bekabeling werkt, maar met glasvezel. Het grote voordeel hiervan is dat er afstanden tot vele kilometers kunnen worden afgelegd. Denk eens in wat dat zou kunnen betekenen voor winkelcentra en grote (outdoor) thema en pretparken. Weg met alle mediaplayers en besturingen. Nog één controleplek waar alles gestuurd, en bestuurd kan worden.

Wist je trouwens dat de snelste glasvezelkabel 1,05 Petabit/s (1.000.000.000.000.000 bytes per seconde) kan overbrengen? Dat is een stapel van 1800 meter hoog aan cd-roms (zonder doosje), aan dataoverdracht, iedere seconde, zonder verlies.


Mijn volgende blog gaat over EDID (Extended Display Identification Data) 


Heb je vragen naar aanleiding van deze blog, of over HDBaseT? Neem dan contact op.

Peter van Beek 
E: [email protected]
T: @HDBTconnect 


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »