HDBaseT op de ISE 2014

HDBaseT op de ISE 2014

Op de ISE 2014 waren veel mooie opstellingen van HDBaseT te zien, al snel werd het duidelijk HDBaseT heeft de toekomst!

4 februari was het dan zover, om 9 uur gingen de deuren van de RAI open voor het jaarlijkse hoogtepunt in de audiovisuele branche: De ISE2014 (Integrated Systems Europe). Naar verwachting komen er dit jaar zo’n 45.000 bezoekers om de 1000 exposanten te bezoeken. De 12 hallen van de RAI zijn voor deze “speeltuin voor mannen” gevuld. Vol met de laatste trends en nieuwe producten van de vele exposanten.

Al snel was het duidelijk: HDBaseT heeft de toekomst. HDBaseT is de logische opvolger HDMI.

HDBaseT heeft de toekomst. Ik riep dat al een tijdje, maar nu heb ik bijval gekregen, van de alliantie wel te verstaan. Tijdens de ISE sprak ik met één van de initiators van de alliantie. Op dit moment komt er in een rap tempo apparatuur bij waar de Valens HDBaseT chip in geïntegreerd is. Steeds meer beeldapparaten worden voorzien van de chipset. Zo zijn er al een groot aantal projectoren en monitoren beschikbaar en ook de eerste consumenten tv’s met de chip zijn er inmiddels.

Omdat de “consumenten tv’s” nog niet ruim vertegenwoordigd zijn in het assortiment vroeg ik wanneer de alliantie verwacht dat dit ging gebeuren. Langzaam werd mij duidelijk dat dit moment niet ver weg is. Alleen wachten diverse fabrikanten tot zij echt massa kunnen gaan maken. Maar dankzij de HDBaseT recievers is het nu al mogelijk om op alle televisies, welke voorzien zijn van een HDMI aansluiting, HDBaseT signalen te kunnen ontvangen en af te spelen.

Op de stand van de HDBaseT was onder andere een mooie installatie te zien van een opstelling met een 4x4 situatie. Een TV decoder, Apple TV, Blu-Ray speler en laptop waren verbonden met 4 verschillende monitoren.

Maar niet alleen bij de HDBaseT alliantie voerde deze techniek de boventoon, ook op de vele stands van andere bekende merken zag je dat HDBaseT snel zijn intrede doet. Veel bekende merken integreren HDBaseT in hun apparatuur. Conclusie na een lange dag ISE2014: HDMI eruit/HDBaseT erin!

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog, of over HDBaseT? Neem dan contact op.

Peter van Beek
E: [email protected]
T: @HDBTconnect


Mijn volgende blog gaat over RTL Boulevard. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »