EDID... Ideaal, maar niet altijd!

EDID: Een prachtig protocol voor herkenning tussen bron en beeldadapter, maar soms werkt het toch niet helemaal goed.

Geen nood, HDBTconnect heeft daar een oplossing voor.

 

Nog even de definities op een rij:


EDID: 

EDID staat voor Extended Display Identification Data (EDID) en is eigenlijk de “handshake” tussen bijvoorbeeld de televisiedecoder en een televisie of monitor en computer. Met veel bombarie werd het bij Microsoft gelanceerd. Plug ’n Play, al was het in het begin vooral Plug ’n pray. Gelukkig heeft de technologie zich uitstekend ontwikkeld en kun je er nu veel profijt van hebben. Lees ook onze blog over EDID.


HDCP:

HDCP, ofwel High-bandwidth Digital Content Protection is een specificatie, ontwikkeld door Intel, voor de bescherming van digitale audio- en videoinhoud die verstuurd wordt over DVI-, DisplayPort- of HDMI-verbindingen. Het is een vorm van digitaal rechtenbeheer (DRM). Door de verbinding tussen ontvanger en afspeelapparaat te vercijferen hoopt men het illegaal kopiëren tegen te gaan. De data wordt uitsluitend doorgegeven aan randapparatuur die daartoe gerechtigd is. Om dat te bereiken heeft ieder apparaat dat HDCP ondersteunt een uniek intern nummer.

 

Vooral de EDID zorgt er met regelmaat voor dat Beeld en Bron niet met elkaar communiceren omdat de exacte specificaties niet (willen) matchen. Dit komt vooral vaak voor in professionele installaties.

 

Daarvoor heeft Atlona de AT-UHD-SYNC ontwikkeld. Deze unit beschikt over een HDMI in- en uitgang. Omdat HDMI zowel kan zenden als ontvangen leest dit apparaat van zowel de bron als de beeldadapter (tv, monitor of projector) de EDID specificaties uit en zoekt hiervoor de hoogst haalbare middenweg om ze op elkaar te laten werken. De Atlona AT-UHD-SYNC kan dat tot 4K en beschikt over HDCP doorgifte. 95% van alle storingen kunnen met deze unit verholpen worden (Ook als deze veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld de HotPlug).


Voor storingen kunt gebruik maken van de HDBTconnect Storingsservice. Onze monteur komt dan bij u langs met alle testgereedschap en in veel gevallen verlaat de monteur de plaats des onheils weer als alle problemen zijn opgelost. Onze monteur beschikt over alle benodigde apparatuur en voorraad (in de auto) om de installatie te testen en werkend te krijgen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van onder andere de reisafstand. Voor (spoed)storingen belt u 015 – 889 67 09.

 
De AT-UHD-SYNC is te bestellen via onze webshop.
De kosten voor de unit bedragen €233,00 (€192,00 excl. BTW). Omdat wij dit product op voorraad hebben geldt: voor 15.00 uur besteld, morgen in huis. Vaak wegen de kosten van de unit niet op tegen de besparing in loonkosten om zelf de juiste instellingen te bepalen en te testen.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »