Ga terug

De toekomst vooruit: Geen coaxkabel meer in huis, uitsluitend netwerkkabel.

  • Geplaatst op
  • Door Peter van Beek
  • 0
De toekomst vooruit: Geen coaxkabel meer in huis, uitsluitend netwerkkabel.

Muxlab Kabel TV over UTP converter. De toekomst vooruit: Geen coaxkabel meer in huis, uitsluitend netwerkkabel.

Op steeds meer plekken gebeurd het. Nieuwbouw projecten waarbij vooral veel netwerkkabel door het huis getrokken wordt maar de bouwer het nalaat om ook COAX kabel te trekken. Coaxkabel is de naam voor de kabel waardoor kabel tv en internet geleverd worden door bedrijven als UPC, Ziggo en Caiway. Veel van deze bedrijven bieden ook IPTV via bijvoorbeeld glasvezel maar lang niet allemaal kunnen dat aanbieden voor meerdere televisietoestellen in huis.

Omdat het vervangen van netwerkkabels door coax niet altijd goed gaat (kabel breekt af of koppelingen van de buis waar hij daarheen loopt zitten los waardoor de kabel vastloopt) heeft HDBTconnect de KabelTV over UTP converters van MuxLab in het assortiment opgenomen. Hierdoor is het mogelijk om COAX kabel te verlengen met netwerkkabel. Volgens MuxLab werkt dit tot een maximale lengte van 100 meter, maar wij van HDBTconnect hebben geconstateerd dat dit onder optimale omstandigheden getest is en adviseren daarom een maximale UTP kabellengte van 40 meter. Dit heeft zich in praktijk bewezen! De MuxLab Kabel TV over UTP werkt uitsluitend in een “p2p” verbinding zonder tussenkomst van routers, switches en dergelijke.


Met deze de KabelTV over UTP converters is het mogelijk om COAX kabelsignaal verder te distribueren door het pand dan de coaxkabel rijkt. De oplossing om door een netwerkverbinding toch gewoon coax televisie te kunnen kijken. 
MuxLab Kabel TV over UTP converter.
Coax aansluitingen.
Westerdok Amsterdam. Een nieuwbouwcomplex waar uitsluitend netwerkkabels door de woningen is gelegd.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »