De toekomst van televisie kijken…. is op een televisie!

Dagelijks worden we er mee geconfronteerd: De toekomst van televisie kijken is online.

Maar het voornaamste apparaat om televisie te kijken blijft een fysieke TV, en niet per definitie een smartphone, tablet of computerscherm. Kortom; de manier veranderd maar de beeldadapter blijft in de meeste gevallen gelijk.

De twee nieuwste technieken van televisie kijken zijn vooral gerelateerd aan internet.

1. VOD (Video on Demand)
NetFlix, Pathé Thuis en andere aanbieders brengen films en series die bekeken kunnen worden via een App op een smartphone, tablet, computer, AppleTV en andere devices. Belangrijkste medium hierbij blijft de TV. Maar helaas beschikt niet iedere tv over een smartfunctie waar NetFlix op bekeken kan worden. Dankzij de HDBaseT techniek is het mogelijk om met één mediaplayer alle VOD diensten te bekijken vanaf iedere tv in huis.

2. Uitgesteld kijken
Uitzending Gemist, RTLXL en Kijk (SBS) zijn platformen om programma’s terug, vooruit of waar een reguliere uitzending gestopt is verder te kijken. In 2013 is het gebruik van deze platformen met 40% toegenomen. Zo telde alleen Uitzending Gemist van de NPO in 2013 al 130 miljoen streamstarts.

HDBaseT maakt het nieuwe televisie kijken mogelijk, op iedere tv in huis. Gemiddeld heeft een televisie 2 externe componenten aangesloten. Vaak televisiedecoders of PVR (Personal Video Recorder, een decoder met harde schijf voor het opnemen van televisieprogramma’s). Maar uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld gezin meer dan één TV in huis heeft. HDBaseT maakt het mogelijk om alle componenten die nu aan één televisie gekoppeld zijn aan alle televisies te koppelen.

Decoders, PVR, (spel)computer, mediaplayers en andere hardware voor aan de televisie is dankzij HDBaseT te benaderen vanaf iedere TV in huis. De HDBaseT technologie creëert de mogelijkheid om via een Matrix Switch, diverse apparaten (welke voorzien zijn van een HDMI of DVI aansluiting) met één of meerdere beeldapparaten te verbinden. HDBaseT ondersteunt alle videobronnen, inclusief oudere producten. Het ondersteunt tv en pc video formaten, inclusief FullHD (tot wel 2x4K) en 3D-video.


Kort samengevat: De toekomst ligt in online televisie kijken maar de televisie blijft het belangrijkste beeldapparaat daarbij. Omdat plaats en tijdstip van kijken steeds minder relevant is, is het dus zinvol om te investeren in middelen waardoor je beelden vanuit alle mogelijke bronnen kunt bekijken op alle televisies in huis, op ieder gewenst moment. Dat maakt HDBaseT ideaal voor thuis. Omdat de componenten die dit mogelijk maken niet meer vast zitten aan (slechts) één tv, maar aan iedere tv in huis.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »