De Freesound headset

  • Geplaatst op
  • 0
De Freesound headset

Hoe een hygiënische koptelefoon voor in musea leidde tot een perfecte koptelefoon voor mensen met een hoortoestel.


De Freesound headset is oorspronkelijk een uitvinding voor museale toepassing, een koptelefoon voor een audioguide systeem. Het revolutionaire aan deze koptelefoon is dat de speakers niet op de oren drukken, maar juist voor het oor geplaatst wordt. Door de afstand tussen de speaker en het oor ontstaan een aantal voordelen:
 

  1. De speaker raakt het oor niet aan, en is hierdoor veel hygiënischer.
  2. De bezoeker wordt niet volledig geïsoleerd door de koptelefoon, eventueel harde omgevingsgeluiden blijven gewoon hoorbaar.
  3. De omgeving wordt niet geconfronteerd met het geluid uit de koptelefoon omdat het geluid rechtstreeks het gehoor ingestraald wordt.


Nadat wij van HDBTconnect voor een project deze koptelefoons nodig hadden kochten wij er een aantal in. Voor de testopstelling van het museum waren meerdere proefpersonen uitgenodigd. Iedereen was positief en één persoon testte de koptelefoon en reageerde daarna: “oh, ik ben vergeten mijn hoortoestellen uit te doen”. Ik vroeg haar nogmaals te luisteren en daarna stroomden de tranen over haar wangen. Er was een koptelefoon die zij kon gebruiken bij het televisie kijken, zonder dat het volume van de televisie keihard moest staan. De mevrouw was zo blij met de Freesound headset, dat het museum er direct een aantal heeft aangeschaft en er een aan de collega cadeau heeft gedaan.


Na deze positieve test met de Freesound headset ben ik dit verder gaan onderzoeken. Mijn moeder, oma, oom, buren en vele anderen moesten eraan geloven. Iedereen kreeg de koptelefoon op en wat bleek. Het werkte! Er ontstond geen harde piep in het hoortoestel omdat de oren niet afgesloten worden dankzij de toegepaste techniek in de Freesound.


Inmiddels verkopen wij de Freesound een jaar of 7 en zijn mensen erg enthousiast. Het frequentiebereik is iets beperkter wat het vooral erg geschikt maakt voor spraak. Muziek kan ook, maar het geluid klinkt dan iets “dunner”. Vooral de lage tonen worden minder weergegeven.


De Freesound is veelal uit voorraad leverbaar en wordt geleverd met een 90 centimeter lange kabel welke eventueel verlengd kan worden. De kabel is voorzien van een 3,5mm Jack-plug wat de koptelefoon geschikt maakt voor vrijwel alle apparaten die geluid af kunnen spelen. Verlengkabels hebben wij niet als product beschikbaar in de webwinkel, maar wij adviseren u hierin graag en kunnen het ook leveren.


Bestellen en meer informatie over dit product vind u hier.

Heeft u vragen over de koptelefoon, dan staan wij u altijd graag te woord.


Peter van Beek
HDBTconnect


 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »